Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vladimir Yakushev, Nizhny Tagil’deki binanın dairelerine sakinlerin erişimini organize etme talimatı verdi

Vladimir Yakushev, Nizhny Tagil’deki binanın dairelerine sakinlerin erişimini organize etme talimatı verdi.

Vladimir Yakushev, Nizhny Tagil’deki binanın dairelerine sakinlerin erişimini organize etme talimatı verdi
REKLAM ALANI
08.08.2024
A+
A-

Vladimir Yakushev, Nizhny Tagil’deki binanın dairelerine sakinlerin erişimini organize etme talimatı verdi

2024,

İnsanlara kurtarma ekipleri ve polis eşlik edecek
Cumhurbaşkanının Urallar Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi, Birleşik Rusya Genel Konseyi Genel Sekreter Vekili Vladimir Yakushev, Nizhny Tagil’de 1 Ağustos’ta iki girişi çöken evin sakinleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya Sverdlovsk Bölgesi Valisi Evgeny Kuyvashev , Nizhny Tagil Başkanı Vladislav Pinaev , Sverdlovsk Bölgesi Acil Durumlar Bakanlığı Başkanı Viktor Teryaev’in yanı sıra ilgili departman ve hizmetlerden temsilciler katıldı .

Vladimir Yakushev, durumun Rusya Devlet Başkanı’nın kontrolünde olduğunu vurguladı.

Vladimir Yakushev, “Bu trajedide ne yazık ki insanları ve en kötüsü çocukları kaybettik” dedi ve kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşuyla toplantıya başladı.

Toplantıda bölge sakinlerine destek tedbirleri anlatıldı ve çöküşün sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik ayrıntılı bir plan sunuldu. Evin ilk üç girişi sökülecek.

“İnsanlar evin geri kalanına ne olacağı konusunda endişeli. Hasarlı binanın incelenmesi iki hafta sürecek. Sonuçlara göre bu evde yaşamanın mümkün olup olmadığına karar verebileceğiz. Belediyeden 10 bin ruble, bölgeden ise 15 bin ruble tutarında tek seferlik ödeme yapılması için prosedür başlatıldı” diye vurguladı Vladimir Yakushev.

Tam yetkili temsilcinin talimatı üzerine, bugün sakinlerin değerli eşyalarını alabilmeleri için hayatta kalan dairelere teker teker girmelerine izin verilecek.

Nizhny Tagil İdaresi, her mağdur için hasarı değerlendiren bir çalışma grubu oluşturdu. Geçici barınma merkezlerinde 20 kişi bulunuyor. Ayrıca Nizhny Tagil’de bir evin çökmesi sonucu mülklerini tamamen kaybeden sakinlere yapılan ödemelerin 150 bin rubleden 500 bin rubleye çıkarılmasına karar verildi.

Sverdlovsk Acil Durumlar Bakanlığı başkanı Viktor Teryaev, tam yetkiliye kurtarma çalışmalarının bir buçuk gün sürdüğünü, 500’den fazla kişi ve 75 parça ekipmanın yer aldığını bildirdi. 26 yaralıdan 10’u maalesef kurtarılamadı. 3’ü ağır 16 kişi de yaralandı. 25 daire tamamen yıkıldı veya hasar gördü.

“Artık uzun iyileşme aşaması başlıyor. Her iki tarafın da sabırlı olması gerekiyor: Şehir yönetiminden ve sizden. Ana görevimiz, yolculuğun sonunda herkesin hedefe yönelik yardım almasıdır. İnsanların sistematik olarak bilgiye erişebilmesi önemlidir” diye özetledi Vladimir Yakushev.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Geçici olarak Parti Genel Konseyi Sekreteri vekili, Rusya Federasyonu Başkanı’nın Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Yakushev
#Kuyvashev
#Pinaev
#Teryaev
#Nizni Tagil
#Sverdlovsk bölgesi
#bölgeler
#Acil durum
#mağdurlara yardım
#yıkılmak
#ödemeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/vladimir-yakushev-poruchil-organizovat-dostup-zhitelej-v-kvartiry-doma-v-nizhnem-tagile

 

, , , , , , , , , , , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.