Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Sendikal haklar ve özgürlükler alanında 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık”

“Sendikal haklar ve özgürlükler alanında 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık”
REKLAM ALANI
30.04.2024
A+
A-

“Sendikal haklar ve özgürlükler alanında 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık”
30.04.2024

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Sendikal haklar ve özgürlükler alanında 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık”

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” temasıyla düzenlenen “13. Çalışma Meclisi Yemeği”nde yaptığı konuşmada, “Ücretler ve istihdamın yanı sıra sendikal haklar ve özgürlükler alanında da son 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık” dedi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda, “Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” temasıyla düzenlenen “13. Çalışma Meclisi Yemeği”ne katıldı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 21 yılda kuşatıcı bir anlayışla işçi, işveren, memur, esnaf ve çiftçinin refah seviyelerini artırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, “İş kanunu, sosyal güvenlik reformu, iş sağlığı ve güvenliği, sendika kanunlarına ilişkin düzenlemeleri sizlerle bilistişare hayata geçirdik. Asgari ücrette tarihî artışları, işçi ve işverenlerimizin azami mutabakatını sağlayarak gerçekleştirdik. Net asgari ücreti 2024’te 17 bin 2 liraya yükselttik. Böylece 2023 temmuz ayına göre yüzde 49, ocak ayına göre yüzde 100 artış oldu” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ İSTİHDAM RAKAMLARINDA TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞMIŞ DURUMDA”

2016 yılında başlattıkları asgari ücret desteğini, 2024 yılı için sigortalı başına aylık 700 liraya yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması uygulamasıyla, tüm gelir gruplarında asgari ücrete kadar olan kazançlar için vergi muafiyeti getirdik. Ülkemiz istihdam rakamlarında da tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. İstihdam sayımız 32 milyon 423 bine yükseldi” açıklamasında bulundu.

Ücretler ve istihdamın yanı sıra, sendikal haklar ve özgürlükler alanında da son 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile 1983 yılında darbecilerin yaptığı yasayı 29 yıl sonra değiştirmek bize nasip oldu. Ağızlarını her açtıklarında 12 Eylül darbecilerinin hazırladığı yasalardan şikâyet edenlerin değiştirmediği yasaları biz değiştirdik. Memurların toplu sözleşme yapma hakkına anayasal güvence getirerek memurlarımıza toplu sözleşme hakkını verdik. İşçi ve memurlarımızın toplu sözleşme süreçlerini çoğunlukla mutabakatla sonuçlandırdık. 2013 yılında 1 milyon olan sendikalı işçi sayısı bugün itibarıyla 2,5 milyona yükselttik. Sendika üyesi kamu görevlilerine üç ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesine imkân sağladık.”

 

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/152208/-sendikal-haklar-ve-ozgurlukler-alaninda-21-yilda-tarih-nitelikte-pek-cok-adim-attik-

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.