Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Nesiller değişir, ama başarımız sabit kalıyor”, Özel

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Nesiller değişir, ama başarımız sabit kalıyor”, Özel
REKLAM ALANI
12.01.2023
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Nesiller değişir ama başarımız sabit kalıyor”, – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Son bir yıla bakacak olursak, ülke genelinde yapılan çalışmaları fazlasıyla takdir etmek mümkündür. Evet her yıl olduğu gibi geçen yıl da Azerbaycan sporu adına başarılı bir yıl oldu. Böylece geçen yılın başında tüm sahalarla birlikte sporcularımıza verilen tüm görevler yerine getirildi, Azerbaycan’ın dinamik gelişimi sağlanmış oldu. Ülkemiz kendisini dünyada güçlü bir spor ülkesi olarak kabul ettirmiştir ve bir bütün olarak, ülkemizin dünya arenasındaki konumu her geçen yıl daha da güçlenmektedir.

Politikamızı tutarlı bir şekilde yürütüyoruz. Azerbaycan’da istikrar, barış ve güvenlik hakim, büyük çaplı inşaat çalışmaları yapılıyor. Ayrıca sporcularımızın galibiyetleri ve ülkemizde düzenlenen çeşitli uluslararası yarışlar Azerbaycan’ın bir spor ülkesi olduğunu bir kez daha teyit etmektedir.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 9 Ocak’ta 2022yılı spor sonuçlarına adanan törende yaptığı konuşmada belirttiği gibi, geçen yıl spor alanında büyük başarılar elde edildi. Sporcularımız uluslararası yarışmalarda 800’den fazla madalya kazandı, bunların yaklaşık 300’ü altın madalya olmaktadır. Elbette spor dünyasında rekabet her yıl artıyor, yeni spor ülkeleri ortaya çıkıyor. Bu nedenle, bu yüksek sonuçları her yıl göstermek ve kendi gücünü teyit etmek kolay bir iş değildir.

Sporcularımızın ülkemizi Dünya ve Avrupa şampiyonalarında onurla temsil ettiklerini belirtmek isterim. Uluslararası yarışmalar arasında özellikle V İslami Dayanışma Oyunları’ndan söz edilmelidir. 5 yıl önce Bakü’de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunlarında takım skorunda Azerbaycan birinci olmuştu. Evet tarihi bir zaferdi ve bu kez Türkiyenin Konya şehrinde 56 ülke arasından sporcularımız 99 madalya ile 4. yerin sahibi oldular. Ülkemizde sporun gelişimi tutarlıdır. Nesiller değişir ama başarımız sabit kalır. Nesiller değiştikçe seçkin sporcularımızın deneyiminin genç sporculara aktarıldığını söylemeye gerek yok. Eminim ki, Azerbaycan’da yetişen Genç sporcular spor şöhretimizi yüksek tutmaya devam edecekler. Elbette elde edilen başarılar ve galibiyetler güven oluşturmamalı, genç sporcuların organize bir şekilde antrenman yapmaları sağlanmalıdır. Son zamanlarda, bu alanda daha amaçlı faaliyetler görülmektedir. Bölgelerde yapılacak çok sayıda etkinlik, gençleri ve çocukları spora çekmek için daha büyük fırsatlar yaratacaktır. Böylece, birkaç yıl boyunca ülkenin her yerinde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Spordaki başarımızı bu politika belirleyecek ve aynı zamanda gençler, çocuklar küçük yaşlardan itibaren sporla iç içe olacak ve bu onların eğitimi için büyük önem taşıyor. Üstün sporcularımızın başarısı tüm genç sporcularımıza örnek olmalıdır. Sporcularımız yaşamda ve toplumda onurlu bir şekilde hareket ederler. sporcularımız spor sahalarındaki başarılarını günlük yaşamdaki eylemleriyle teyit etmektedir.

Spora ve sporcuya ilginin olduğu yerde, özenin olduğu yerde, saygının olduğu yerde elbette sonuçlar olacaktır. Spor, her ülkenin sosyal yaşamının önemli bir parçasıdır. Hatta Azerbaycan gibi bazı ülkelerde öncelik olarak görülüyor. Evet, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek her ülke için önemli olmalıdır. Bugün ülkemizde spor için her türlü imkana sahiptir. Bölgelerde 50’ye yakın Olimpik Spor Kompleksi kuruldu, bu süreç devam ediyor. En prestijli spor müsabakaları başkent Bakü’de düzenlendi. 2023 yılından beklentilerimizin yüksek olduğunu belirtelim. Tarihi Zaferimiz her bir Azerbaycanlı için, tüm dünya Azerbaycanlıları için bir gurur kaynağıdır. 2. Karabağ savaşına katılanların mutlak çoğunluğu gençlerdi. Kazanan ülkeyi temsil etmek genç sporcularımıza stimul veriyor. Bu yıl birçok parametre açısından belirleyici bir yıl olacak.

Ülkemizde hem Dünya, hem de Avrupa şampiyonalarının yapılacağını belirtmek isterim. Olimpiyat Oyunlarının eleme turnuvaları daha önce yapıldı, elbette bu gelecekte bir istisna değil. Yaz Olimpiyat Oyunları hazırlıklarının son aşamasına geldik. Tüm spor camiamız, bakanlık, Milli Olimpiyat Komitesi, federasyonlar, kulüpler, spor toplulukları bunda ana yönü görmelidir ki Azerbaycan Yaz Olimpiyat Oyunlarında gücünü teyit edebilsin.

Ayrıca son zamanlarda Bakü şehrinin çeşitli parklarında açık hava sporları için koşullar yaratılmıştır. Bu uygulama tüm bölgelerde uygulanmalıdır. Aynı zamanda, bölgelerde spor yönünde propaganda daha da yaygınlaşmalıdır.

Geçen yıl, kurtarılmış topraklarda birçok uluslararası Spor müsabakasına ev sahipliği yapıldı. Kuşkusuz, bunun büyük bir tarihsel önemi vardır. Kurtarılan bölgeler artık canlanıyor, hayat geri dönüyor, insanlar geri dönüyor.

Kurtarılan şehirlerin her birine spor tesisleri yapılmasının planlandığını Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in konuşmasından öğrendik. Tüm şehirlerin master planları çoktan onaylandı. Tüm restorasyon ve inşaat işleri Master Planlara göre yapılacak olup, spor tesislerinin oluşturulması planlanmaktadır. Ağdam’ın ünlü “İmaret” stadyumunun yeni bir projesi geliştiriliyor.

Geçen yıl Ağdam’ın Eyvazhanbeyli köyünde Karabağ Binicilik Kompleksi’nin temeli atıldı. Ağcabedi bölgesinde Karabağ Binicilik Kompleksi kuruldu. Ancak Eyvazhanbeyli köyünde çok güzel, modern bir Binicilik kompleksi oluşturulmasına karar verildi. Çalışmalara çoktan start verildi.

Galibiyetler ve elde edilen başarılar, elbette sayın Cumhurbaşkanının sporcularımıza gösterdiği özen ve ilginin bir tezahürüdür.

REKLAM ALANI