Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ENDERUN TERAVİHİ GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILIYOR

ENDERUN TERAVİHİ GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILIYOR
REKLAM ALANI
20.03.2024
A+
A-

TARİH 20.03.2024
İLETİ NO 115
KONU ENDERUN TERAVİHİ GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILIYOR

ENDERUN TERAVİHİ GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILIYOR

Bir 4 kişi, Charminar ve yazı görseli olabilir

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen program ile Enderun Teravihi vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı. Osmanlı geleneğinin sürdürüldüğü ve Cumhur Müezzinliği eşliğinde kılınan Enderun Teravihinde yüzlerce vatandaş saf tuttu.

 

 

 

 

Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan ayında düzenlenen Enderun Usulü Teravih Namazı geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

 

Haliliye Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen program ile Osmanlı döneminde uygulanan ezan, kamet, Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve duaların okunduğu Enderun Teravihi, vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Bir 4 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Beş ayrı makam icra edilerek Mevlana Camii’nde kılınan Enderun Teravihinde; Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mustafa Akbaş, Bestekar Sanatçı Mehmet Kemiksiz, Hafız Ahmet Uzunoğlu, Hüseyin Akbulut ve Ramazan Kutlu yer aldı.

Bir Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Binlerce vatandaşın saf tuttuğu Enderun Teravihine katılan vatandaşlar, Haliliye Belediyesi’nin etkinlikler ile Ramazan ayının ruhunu dolu dolu yaşattığını ifade ederek, Enderun Teravihi ile bu yıl da geleneğin sürdürülmesini sağlayan Başkan Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkürlerini iletti.

 

Bir bir veya daha fazla kişi, aydınlatma, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ise Enderun Teravihi sonrası vatandaşlara lokum ikram edildi.

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Ekte; ilgili bilgilendirme notu, fotoğraf ve görüntü yer almaktadır.

İnternet siteleri için link;

 

İyi Çalışmalar Dileriz;

Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

İletişim;

Telefon: 0414 313 3443-44 / 1800

Facebook: www.fb.com/haliliyebld

Twitter: www.twitter.com/haliliye_bld

Instagram: www.instagram.com/haliliyebld

E-mail: [email protected][email protected]

 

Bir bir veya daha fazla kişi, aydınlatma, kalabalık ve yazı görseli olabilir

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.