Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Akmola bölgesi akimi Marat Akhmetzhanov’u kabul etti

Devlet başkanı Akmola bölgesi akimi Marat Akhmetzhanov’u kabul etti
REKLAM ALANI
13.12.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Akmola bölgesi akimi Marat Akhmetzhanov’u kabul etti

2023

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e Akmola bölgesinin sosyo-ekonomik gelişimi hakkında bilgi verildi.

Başkana bölge ekonomisinin bir dizi sektöründe olumlu sonuçlar alındığı bildirildi. Sabit varlıklara yapılan yatırımlar, özel yatırımlar da dahil olmak üzere – 435 milyar tenge – 530 milyar tenge olarak gerçekleşti. 154 proje hayata geçirildi, 1,5 bin kişiye istihdam yaratıldı.

 

 

 

Marat Akhmetzhanov’un bildirdiği gibi çiftçileri desteklemek ve işlenmiş ürünlerin payını artırmak için sürekli olarak önlemler alınıyor. Yılbaşından bu yana bitkisel yağ, işlenmiş et, süt, tereyağı, peynir ve süzme peynir gibi ürünlerin üretimi arttı. Makinsk kümes hayvanı çiftliğinin 3. aşamasının devreye alınması ve Ak-Dala Agro LLP’nin kapasitelerinin kademeli olarak genişletilmesi, bölgenin kümes hayvanı üretiminde ülkenin liderlerinden biri olmasını sağladı.

 

 

 

Isıtma sezonunun ilerleyişine özellikle dikkat edildi. Akim’in bildirdiği gibi, tüm kamu hizmetlerinin çalışmaları sürekli kontrol altında ve Kokshetau ve Stepnogorsk’ta tesislerin aşamalı modernizasyonu gerçekleştirildi.

 

 

 

Ayrıca Kassym-Jomart Tokayev’e, çevre ve altyapı sorunlarını çözmeyi amaçlayan Kokshetau şehrinin kalkınmasına yönelik bir Master Plan taslağı geliştirildiği bilgisi verildi.

Başkana ayrıca, nüfusun yaşamlarını iyileştirmeyi ve işe gidip gelmeyi azaltmayı amaçlayan, yığılmanın geliştirilmesine yönelik yeni bir Kapsamlı Plan taslağı da sunuldu.

 

 

 

Sonuç olarak Cumhurbaşkanı, bölgenin daha da geliştirilmesi, tarım ürünlerinin derin işlenmesine yönelik projelerin uygulanması, yatırımların çekilmesi ve Akmola bölgesi şehirlerine kesintisiz ısı tedarikinin sağlanması yönünde bir dizi talimat verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-akima-akmolinskoy-oblasti-marata-ahmetzhanova-11111845

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.