Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere nasihat: “Disiplinli hayat, çalışmak ve üretmek çok önemlidir”

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere nasihat: “Disiplinli hayat, çalışmak ve üretmek çok önemlidir”
REKLAM ALANI
06.04.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere nasihat: “Disiplinli hayat, çalışmak ve üretmek çok önemlidir”
.2023
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gençlerle gerçekleştirdiği söyleşi ziyaretleri kapsamında dün sabah, Girne Anafartalar Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Okul ziyareti sırasında Anafartalar Lisesi Müdürü Münür Vilda ve Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun’un eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

“Onurlu ve bağımsız bir devlet”

Cumhurbaşkanı Tatar orada gençlere hitaben yaptığı konuşmada, atalarımızın verdiği mücadelenin sonucunda Doğu Akdeniz’de bağımsız, özgür ve onurlu bir devlete sahip olduğumuza işaret ederek Ukrayna-Rusya savaşına atıfta bulundu ve ulusal menfaatleri doğrultusunda ülkelerin başka ülkelere tahakküm edebildikleri bir dünyada onurlu ve bağımsız bir devletin varlığının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, mevcut uluslararası birtakım sıkıntılara rağmen, KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Ülkemizde özellikle turizm alanında pandemi ve deprem gibi olumsuzluklara rağmen önemli gelişmelerin söz konusu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çevremizi korumanın önemine de işaret etti.
Kendi imkânları çerçevesinde ve doğal kaynakları itibarıyla ülkenin gelecekte yatırımlarla daha büyük bir potansiyel kazanabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar; istikrar, devlet, düzen ve güvenlik vurgusu yaptı. Kıbrıs Adası’nın coğrafik önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik temelinde bir antlaşma olması için uğraş verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar: “Gözleri pırıl pırıl siz gençler…”
KKTC’nin her geçen gün gelişmekte olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, donanımlı gençlerin gelecekte ülkemizde farklı sektörlerde, farklı mesleklerde yer alacağını söyledi. Gençlere, imkânları iyi değerlendirmeleri ve sosyal ilişkilerine önem vermeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar; “Disiplinli hayat, çalışmak ve üretmek çok önemlidir” dedi. İletişim yeteneklerini geliştirerek gençlerin Türkçe, İngilizce ve uluslararası ilişkilere önem vermesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Gözleri pırıl pırıl olan siz gençlerin, en iyi şekilde eğitim almakta olduğunuzu düşünüyorum” dedi. Hayat boyu eğitimin sürdüğüne değinen Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim çağında bilgiye ulaşmayı öğrenmenin ve kanaatın oluşturulmasının öneminin altını çizdi.

Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depreminin büyük acılara yol açtığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, yaraların bir an önce sarılması için büyük çaba ortaya konulduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere güvendiklerini belirterek başarılar diledi.

 

 

 

 

“Mete Adanır ile aynı sahada futbol oynamış olmak, benim için hep büyük bir onur oldu”

Girne Anafartalar Lisesi Futbol Takımı’nın 10 numaralı forması hediye edilirken duygusal anlar yaşayan Cumhurbaşkanı Tatar, 1977 yılında İngiltere’de öğrenim gördüğü Forest School’un futbol takımının bir oyuncusu olarak Girne Anafartalar Lisesi ile bir maç organizasyonu gerçekleştirdiğini, maçı kaybetmelerine rağmen bundan hiçbir zaman üzüntü duymadığını dile getirerek; “Çünkü o gün sahada rakip takım Anafartalar Lisesi’nin futbolcusu Mete Adanır da vardı. Onunla aynı sahayı paylaşmak benim için hep bir onur olmuştur” dedi.

Gençlerle söyleşiler devam edecek

Bugüne kadar düzenlenen okul ziyaretleri çerçevesinde 1200’den fazla öğrenci ile buluşarak büyük ilgi ve sevgi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerle söyleşilerine önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatardan-genclere-nasihat-disiplinli-hayat-calismak-ve-uretmek-cok-10884

 

 

REKLAM ALANI