Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayda konuştu: “Doğal afetlerde müdahale için her zaman hazır olunmalı”

Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayda konuştu: “Doğal afetlerde müdahale için her zaman hazır olunmalı”
REKLAM ALANI
28.05.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayda konuştu: “Doğal afetlerde müdahale için her zaman hazır olunmalı”

2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSARC) tarafından düzenlenen “Yaşanan, karşılaşılacak, muhtemel doğal afetler, felaketler için eğitim ve tedbirler çalıştayına” katıldı.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar çalıştayda yaptığı konuşmada, kaza ve doğal afetin ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını ifade ederek, müdahale etmek için her zaman hazır olunması amacıyla düzenlenen çalıştayın önemine dikkat çekti.

Gençlerin teknolojiyi öğrenme yetenekleri ve kullanma kabiliyetinin üst düzeyde olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin alacakları eğitimle başarılı müdahalelerde bulunacaklarını ifade etti.

 

 

 

Arama-kurtarma ekiplerinin ülkemiz yanında yurtdışında da çalışmalara katılabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, insanlık için katkıda bulunulacak çalışmalarla tanıtım yapılacağını ve uluslararası toplumda itibar sağlanacağını vurguladı.

Ülkedeki üniversitelerin Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi altında toplanmasının önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, üniversiteleri bir çatı altında toplayan Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Avcı ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Temennisinin doğal afetlerin yaşanmaması olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştaya katılanları kutlayarak başarılar diledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-calistayda-konustu-dogal-afetlerde-mudahale-icin-her-zaman-11094

 

 

REKLAM ALANI