Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) 65’inci Kuruluş Gala Yemeği’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) 65’inci Kuruluş Gala Yemeği’ne katıldı.
REKLAM ALANI
27.11.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) 65’inci Kuruluş Gala Yemeği’ne katıldı.

2023

 

 

 

“Rum yönetiminin engellerini mücadelemizle aşacağız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) 65’inci Kuruluş Gala Yemeği’ne katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemekte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün ekonomik ve iktisadi gelişim için önemli çalışmalarda bulunurken, 65 yıl önce kurulan ve başkanlığını yapan başta Kemal Rüstem, Ahmet Raşit ve Ali Gürsoy olmak üzere emeği geçenleri yad etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, yemekte bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti adına katıldığı uluslararası toplantılarda Kıbrıs Türkü’ne sahip çıkıp yeni fırsatların doğması için gayret gösterdiğinden dolayı teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılında; turizm, yükseköğrenim, sanayi tarım ve inşaat sektöründe büyük gelişim gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum yönetiminin ise engellemek için siyaset dışı çabalar gösterdiğini vurguladı.

 

 

“Mücadelemizle engelleri aşacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çabalarından ve başarılarından dolayı iş insanlarına teşekkür etti.

Başarıların rakamlarla kendini gösterdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin olumsuz etkilendiği pandemi döneminin Türkiye’nin desteğiyle aşıldığını ve rakamların pandemi öncesi geçtiğini kaydetti.

 

 

 

Yeni yatırımlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonominin gelişeceğine ve ülkenin kalkınmaya devam edeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, halkın müreffeh yarınları yakalayacağını aktardı.

KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulunu tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, 65’nci yılın hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

KTTO’nun 1960 öncesi kurulduğu için uluslararası tanındığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Esas güç, egemenlik ve karar alma devlettedir. Bazı çevreler KKTC ile görüşmeyi ret ederken, KTTO üzerinden baskı yapması doğru değildir ancak yönetim kurulu başkanı ve üyelerine güvenimiz tamdır” dedi.

Kamu maliyesine yapılan katkıların önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin kayıt altına alınması, şirketlerin kurumsallaşması ve ödenen vergilerin devlet için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-turk-ticaret-odasinin-ktto-65inci-kurulus-11751

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.