Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte KTTO Londra Ofisi’nin düzenlediği resepsiyona katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte KTTO Londra Ofisi’nin düzenlediği resepsiyona katıldı
REKLAM ALANI
09.11.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte KTTO Londra Ofisi’nin düzenlediği resepsiyona katıldı

09.11.2022

“Hiçbir zaman ülkemizden umudunuzu kesmeyin, hep birlikte KKTC’nin başarılı olması için çalışıyoruz. Çok daha güçlü bir KKTC yaratacağız”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Grand Palace’ta Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Londra Ofisi’nin düzenlendiği resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’de yaşayan iş insanları ile sohbet etti, KKTC Devleti’nden beklentileri dinledi ve oradaki soydaşlarına birlik beraberlik çağrısı yaparak bu anlamlı toplantıya katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Londra’da çok anıları olduğunu, Londra’dan birçok Kıbrıslı Türk iş insanının geçtiğini ve iz bıraktığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, KTTO’nun yaptığı çalışmaların önemli olduğunu ifade ederek yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.
Londra’da KKTC Temsilciliği’nde yoğun çalışmalar yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’daki Kıbrıslı Türk iş insanlarının başarılarından gururlandıklarını dile getirerek; “Birlikte hareket etmeniz, gücümüze güç katacaktır” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının her yerde var olduğunu ve var olacağını belirterek KKTC’de büyük bir atılım olduğunu, yabancı ve yerli yatırımların gün geçtikçe arttığını kaydetti.

“İngiltere’den KKTC’ye daha fazla turist çekmek ülkeye katkıdır”

Yeni havalimanının tamamlanması ile turist sayısında muazzam bir artış beklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC marka bir destinasyon olacak. İngiltere’den KKTC’ye daha fazla turist çekmek ülkeye katkıdır” dedi.

Türkiye’den getirilen suyun tarımsal üretime verilmesiyle üretimin artacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de yerli ürünleri raflarda görmekten mutlu olduğunu kaydetti.
Ticaret tüzüğünde sıkıntılara rağmen yerli ürünlerin bu pazara geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Hükümeti ile temasları olduğunu ve sıkıntıların aşılması için çalıştıklarını söyledi.
İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkına daha fazla haksızlık yapmaması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’nin Kıbrıs ile ilgili politikasını yeniden gözden geçirmesi, Kıbrıs Türk halkına yapılan haksızlıklar ve uygulanan ambargolardan vazgeçmesi için temasların dozunu artıracaklarını vurguladı.
Ambargolara rağmen başarılı olan bir halkın mücadeleyi de hiçbir zaman bırakmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Hiçbir zaman ülkemizden umudu kesmeyin, hep birlikte KKTC’nin başarılı olması için çalışıyoruz. Çok daha güçlü bir KKTC yaratacağız” dedi.

Yurt dışında ve özellikle İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere, siyaseti bir kenara bırakıp beraberlik çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Tatar; “Güç, birlikten doğar. Önemli olan Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğidir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Tatar bu birlikteliğin, dünyanın dikkatini çekmesi bakımından önemli olduğunu ifade edip lobicilik faaliyetlerinin önemine dikkati çekerek; “Pes etmeden, bıkmadan, usanmadan bütün İngiltere’ye haklı davamızı anlatacağız” diye konuştu.
Kıbrıs Türk derneklerinin birlikteliğinin, haklı davamıza güç katacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Rumlar kadar egemen ve eşit kurucu ortağı olduğunu dile getirdi.
KKTC’yi yaşatmak ve güçlendirmenin, ileride yapılacak bir antlaşmada önemli rol oynayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin ekonomisi yanında halkın refahı ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
İngiltere’de Kıbrıs Türk toplumundan birlik ve beraberlik talep eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeden marka ürünlerin çıkması, İngiltere’den turist ve yatırımcı gelmesinin yanında, gençlerin KKTC’ye sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Gençlerin, emaneti daha yüksek bir noktaya taşıyacağına inanç belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC gerçeği dünyaya anlatılmalı. Bu yönde çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-esi-sibel-tatar-ile-birlikte-ktto-londra-10381

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.