Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi heyetini kabul etti
REKLAM ALANI
02.06.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi heyetini kabul etti
.2023
“KKTC, sağlık ve turizm yatırımlarıyla sağlık turizminde önemli bir noktaya geldi”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi heyetini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’ndaki kabulün ardından Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırgızistan, Çin, Suudi Arabistan, Hindistan, Fas, Dubai, Romanya gibi ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı heyete teşekkür belgesi ve Cumhurbaşkanlığı dönemindeki çalışmalarının anlatıldığı kitabı takdim etti.

Kabulde, kendisine tanıtılan delegasyon üyelerine hitaben seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusundaki iki devlet vizyonunu anlatıp sağlık ve turizmin önemine işaret etti.

 

 

KKTC’nin bu yönde yaptığı yatırımları ve taşıdığı önemi de anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, 56 ülkenin yer aldığı konseyin temsilci heyetine, ev sahibi olarak başkanlık yapan, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar turizm adası KKTC’nin, sağlığa da çok büyük önem verdiğine işaret etti ve bölgedeki en iyi otel ve sağlık yatırımlarına sahip olduğunu kaydetti. Gelişmiş ülkelerden dahi gelerek KKTC’de sağlık hizmeti alanlar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede çok sayıda öğrenci ve yatırımcı olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’in en önemli adası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar bölgede, sağlık turizmi olarak ilk akla gelenin KKTC olması gerektiğini ve o yönde çalıştıklarını söyledi.

Kıbrıs’ta siyaset yapmadan sağlık ve turizm gibi alanlarda iş birliği yapılabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu tür iş birliklerinin iki toplum için de olumlu olacağını belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, küresel bütünleşmeyle potansiyelin artacağına vurgu yaparak pandemi sonrası sağlığa daha büyük önem verdiklerini ve turizm ile sağlığın birlikte önemli bir hizmet alanı olduğunu söyledi.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan da kabulde, KKTC’nin Dünya Sağlık Turizm Konseyi’ne üyelik sürecini anlattı ve KKTC’nin 56 ülkenin bulunduğu konseyde bayrağı devraldığını kaydetti.

 

 

Dünyadaki sağlık turizmine yön verecek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Savaşan, KKTC’nin uluslararası görünürlüğünü de artıracaklarına inanç belirtti.

Toplantılarda, önlerindeki yıl için yol haritasını belirlendiklerini anlatan Savaşan, dünyanın 12 coğrafyasından KKTC’ye gelip kendilerini yalnız bırakmayan konsey üyelerine teşekkür ederek KKTC’de bulunan üyelerin ülke tanıtımına da ivme kazandıracağına inandığını söyledi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-dunya-saglik-turizmi-konseyi-heyetini-kabul-etti-11120

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.