Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, temel sağlık hizmetlerinin modernleştirilmesinde bölgelerin başarılı deneyimini artırıyor

“Birleşik Rusya”, temel sağlık hizmetlerinin modernleştirilmesinde bölgelerin başarılı deneyimini artırıyor.

“Birleşik Rusya”, temel sağlık hizmetlerinin modernleştirilmesinde bölgelerin başarılı deneyimini artırıyor
REKLAM ALANI
30.08.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, temel sağlık hizmetlerinin modernleştirilmesinde bölgelerin başarılı deneyimini artırıyor
29 Ağustos 2024

Önde gelen bölgelerin temel sağlık hizmetleri modernizasyon programının uygulanmasındaki deneyimi, Rusya Federasyonu’nun geri kalmış bölgelerinde çoğaltılmak üzere tek bir algoritmada özetlenecek
Devlet Duması milletvekili Dmitry Khubezov , Sağlık Bakanlığı ve bölgelerle yaptığı toplantının ardından, ” Sağlıklı Gelecek ” parti projesinin federal koordinatörü, başarılı deneyimin diğer bölgelere ve hatta çalışmalarını planlama aşamasında aktarılması gerektiğini söyledi .

“Tataristan, Başkurdistan, Mordovya, Moskova bu programda önemli başarılar elde etti. Bu deneyimin başkalarına ve hatta işlerini planlama aşamasında aktarılması gerekiyor. Sorun çok ciddidir ve insanların tıbbi bakımın kalitesine ilişkin memnuniyetini doğrudan etkilemektedir. Birinci basamak sağlık hizmetleri bir bütün olarak sağlık sektörünün durumunu belirliyor” dedi.

Sağlık Bakan Birinci Yardımcısı Viktor Fisenko, son iki yılda birinci basamak sağlık hizmetleri çalışmalarını önemli ölçüde sistemleştirmenin mümkün olduğunu kaydetti.

“Bu süre zarfında bölgelerin en iyi deneyimlerine dayanarak metodolojik öneriler oluşturduk. Önemli olan sadece ilk yardım istasyonlarının kurulması, ekipman yani altyapının satın alınması değil, aynı zamanda birinci basamakta meydana gelen süreçlerin optimizasyonu ve bazen yeniden yapılandırılmasıdır. Şu anda taahhütlerimiz faaliyet bazında ekipman parçaları, ilk yardım istasyonları vb. bazında miktar olarak %92, %97 oranında gerçekleşti ve başarı oranı %99’un üzerinde. Aynı zamanda 60 bölge de yüzde 100 daraldı ki bu da geçen yılın rakamlarını aşıyor ve 2025 yılı için şimdiden daralmaya başladık” dedi.

Zaten 2024’ün başında 2025 sonuna kadar tasarlanan programın aşılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

Ona göre, Birleşik Rusya ile birlikte senatörler ve Devlet Duması milletvekilleri mevcut borçları fiilen ortadan kaldırmayı ve net bir programa girmeyi başardılar.

Dmitry Khubezov, Birleşik Rusya’nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte programın bölgelerde uygulanmasına aktif olarak yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

“Birinci basamakta sadece ilk yardım istasyonları, klinikler ve polikliniklerin inşasını ve onarımını kontrol etmekle kalmayıp, bu konuda da yardımcı olmamız gerekiyor. Tesislerin bir listesini yapın, ekipmanlarını izleyin, ambulansların tedarikini izleyin, ilk yardım öğretin ve çok daha fazlasını yapın” diye bitirdi.

Hoparlör
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı. Federal parti projesi “Sağlıklı Gelecek” koordinatörü.
#Khubezov
#Sağlık Bakanlığı
#Fisenko
#sağlık hizmeti
#modernizasyon
#bölgeler
#temel sağlık hizmetleri
#partiprojeleri
#SağlıklıGelecek
#FAP’ler
#paramedik-ebe istasyonu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-masshtabiruet-uspeshnyj-opyt-regionov-po-modernizacii-pervichnogo-zvena-zdravoohraneniya

, , , , , , , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.