Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
24.09.2023
A+
A-

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

 

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Mevlidi Nebi, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu ve aydınlık bir geleceği ifade etmektedir. Çünkü Peygamber Efendimiz, insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, gerek örnek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Cenabı Allah, bizlere aile olmayı emretmiş, katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi, varlığının bir delili olarak aileye lütfetmiştir. Yüce dinimiz İslam; ailede adaletin, ahlakın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, hâkim kılınmasını, sevinç, keder ve sıkıntıların paylaşılmasını istemektedir. Bu bağlamda; Müslümanların örnek alacağı aile, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizin ailesi, yani Ehli Beyti’dir.

Bizlere düşen; Peygamber Efendimiz (sav)’in rahmet mesajlarını, peygamber sevgisini, örnek aile yaşantısını zihnimize ve gönüllerimize yerleştirmek, birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmak, O’nun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İslâm âleminin, aziz milletimizin ve Tüm hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.